Genom lyckliga omständigheter fick jag chansen till ett nytt liv i Sverige, ett land att vara stolt över. Efter grund-SFI Svenska för invandrare) började jag arbeta men studerade också för att så småningom kunna, ytterligare studera vidare.

 

Skolan har givit mig nyckeln till det svenska samhället. Nu vet jag hur en kommun fungerar, att det funnits något som heter sockenstämma, vilka Gustav Vasa, Strindberg och Moa Martinsson var, när vikingarna levde och mycket annat, På allt bättre svenska kan jag också berätta om mitt land och om mitt liv innan Sverige.

Jag har börjat jobba sedan 1999. förutom att arbetat har jag fortsatt att studera också. Jag har studerat i 2,5 år vid stockholms universitet. Just nu arbetar jag heltid och tycker om mitt jobb.   

 

Att beskriva sig själv är inte lätt. Hur kan man beskriva sig själv utan att det låter som en kontakt annons eller att man värkar självgod?

 

Jag ser väll mig själv som en person med huvudet på rätt plats och med hopp och drömmar som alla människor. Jag skulle bara önska att jag kunne göra något mer med mitt liv. Inte att jag vet vad det skulle vara, men känner lite om dagen att det fattas något.

är jag lycklig med mig, men inte helt med mitt liv tror jag. Det måste då vara något mer?

 

Jag har tre stora intressen. Böcker, datorteknik och träffa nya människor. Jag har tre barn som

jag älskar.

 

Nynäshamn

Skriven 1992 och redigerad 2007-09-01

Khodadad Bahrami 0731011228